Birlikte Örmece

birlikte.ormece.com

31 Mart 2012 Cumartesi

kete,kete ille de unlu kete :)


bunlar dondurucuya sakladıklarım :) geldikleri gün kadar tazeler canım.Tekrar kesene bereket. Bugün de çayımı seninle içiyorum ve seni konuşuyoruz.....

Cocuklugumdan beri bir yerli, bir yöreli olma özlemim içim de büyümüştür. Arkadaşlarım, komşularımız bak bu memleketten geldi dediklerinde için için üzülürdüm. yok ki kimse bizden uzakda bize bir şeyler yollasın. O zamanlar derdim işimi bir yerli alacağım diye. Rabbim gönlüme göre de verdi. Maraşlı bir eşim var ve peynirimiz,tavamız,köftemiz vs...say say bitmez bir sürü şey var.... en güzeli de memleketten gelen paketleri açmak oluyor.... lafı neden bu kadar uzattıgıma gelince hayalcim sen bana tam olarak bunu yaşattın. çok çok teşekkür ediyorum. Keşke iki kete, iki acıbadem kurabiye olmasalardı ama napalım böldük böldük yedik :) seni buradan çok öpüyorum, hayırlısıyla evine dön diyorum.......senin tabirinle söyleyesim var bu sözü :) Evine dön kadın!!!!

30 Mart 2012 Cuma

canım arkadasım

Bilmzsin ki sen beni ararken, özlerken,uzaklardayken aslında tam da su an yanımdasın.....

bu gün senin hasretini, özlemini böyle giderdim yarına nasip kısmet bakalım...... kesene bereket canım....

süslü keçi



süslü keçimizde oyuncaklarımızın arasında yerini aldı.Gözler 12mm vidalı kahve. Boyu yaklasık 35 cm dir. Elbise şiş ile örülmüştür. Kartopu flora ile çalışılmıştır. Boynunda aksesuar olarak çan kullanılmıştır. Elbise de fermuar kullanıldığı için giydirilip çıkartılanilen bir elbisedir.






25 Mart 2012 Pazar

çizmeli kedi

işte bununla pasımı tam atmıs oldum.Beni daha önceden tanıyanlar bilir :)  çok şiş örgü örürdüm.Ama amigurumilere başladık başlayalı minumumda şiş örgü yapıyorum hatta hiç denecek kadar minumum :( artık karar verdim şiş örgülere bu kadar ara yeter. Ben oyuncaklarımı da şişle örerek bu hasrete son verecegim. İşte bu çizmeli kedi de benim şişle çalıştığım ilk amigurumim oldu. :)
Farklı bir dokunuş......


sefil zürafa

yeni bir proje ile sizlere tekrar merhaba demek cok güzel...Sefil zürafamız 1.5 tane kartopu flora sarı ve 1 adet de kartopu flora eflatun iplik ile örülmüştür. Gözlerde 6mm siyah vidalı amigurumi göz kullanılmıştır.Tum beden de tel ıle aksan olusturulmustur. Toynaklar da da somun (bıldıgımız vida somunu) detay olarak kullanılmıstır. Her zaman ki gibi boncuk elyaf ile doldurulmuştur. Boyu yaklaşık 60 cm kadar :) fotograflardan da anlaşılacagı üzere şu an evin için de sen oynayacaksın, ben oynayacagım kavgası var :) Başka oynamak isteyenler de varsa bana telefonumla ya da maılımle ulasabılırsınız.Sızın ıcın de ıstedıgınız renklerde bir adet örebilirim.










16 Mart 2012 Cuma

amigurumi duck

amigurumi ailemizin yeni bireyi :)) kızım sabah gözlerini çıkarmak için büyük çaba gösterdi :)) tabi güvenlik kilidini açmak mümkün degil...
boyu 18 cm.Gözler 6mm siyah vidalı gözler. İplik kartopu flora.




9 Mart 2012 Cuma

wingspan shawl

forumumuzda birlik de büyük bir zevkle ördüğümüz bir şal :)) annelerimizden destek aldığımızı söylemeden geçmiyelim tabi :))
ip olarak  Alize Angora Gold  1560 kullanmayı tercih ettim.1 adet ip yeterli oldu.

farklı bir şapka çalışması

 cok basit bir şapka ile karşınızdayım. Sadece haroşa örgü örülerek tamamlanıyor. Ben 6 numara şişle ve biraz kalın bir iple örmeyi tercih ettim. 45 ilmek atıyorsunuz. Başın cevresini saracak boyutta haraşo örgü örüyorsunuz. Alında duz kalmasını ıstedığiniz ilmek sayısını kesiyorsunuz. Ben 15 ilmegi kesmeyi tercih ettim.

kalan ilmekler de kesme işleminde dikkatli olmamız gerekiyor. 1 ilmek kesiyorsunuz, 1 ilmeği şişten çıkarıp bırakıyoruz, sırada ki ilmegi yine kesiyoruz. Sıra sonuna kadar kalan ilmekleri 1 kes, 1 ilmek bırak şeklinde bitiriyoruz. Kapatmanın kasmaması için birakılan her ilmeğin yerıne kesme sonucu elde ettiğimiz sağ şişteki ilmeği 1 kez örüyoruz :) yaparken daha anlaşılır olacaktır mutlaka.

örülmeden bırakılan ilmekler sıra sonuna kadar sökülecek.

 bir şiş veya tığ yardımıyla daha kolay sökebilirsiniz.

bırakılan tüm ilmekleri sökme işlemini tamamladıkdan sonra şapkamızı dikiyoruz.

 sökme işlemi sonucunda aşagıda ki görüntüyü elde edecegiz.




kızımda bana mankenlik yaptı :)) maşallah.

2 Mart 2012 Cuma

Zebra

uzun zaman oldu elim varıp da birşeyler paylaşmayalı :( Hele hele son günler de acımız cok büyük.Rabbim dayanma gücü versin sana ve ailene canım arkadaşım :(
biz forumumuzda 21.etkinlik olarak zebra örmeye başladık.Tarihi 2 Mart-18 Mart olarak belirledim. Bizimle örmek isteyen tüm amigurumi severleri aramıza davet ediyoruz.
Ben arkadaşlarıma ön hazırlık olsun diye parçaları önceden örüp hazırladım.Dikilişi artık yarına :) desem de bir köpek dogaçladım bir ufak kuyruk için 2 haftadır bekliyor :( başta da dediğim gibi bugünlerde elimi birşeye süresim yok.Sevgilerimle......


ben gözler de yuvarlak şaşı göz kullanmayı tercih ettim.